מבשלים ונהנים בדרום אמריקה

מבשלים ונהנים בדרום אמריקה!

👈מדריך חמישה מתכונים מהירים שייסגרו לכם פינה ❗

👈אז לא הפכנו לדף תזונה וכושר😂 אבל אין ספק שבישולים הם חלק בלתי נפרד מטיול בדרום אמריקה. הנה כמה מתכונים לבישול בהוסטל❗ זכרו - בישלתם, חסכתם כסף❗👍

1. 🍴סטייקים עם תפו"א ובצלים פריכים

◀מה צריך - 250 ג' בשר לאדם, 1 קילו תפוחי אדמה, בצל גדול אחד, פפריקה, כמון, 3 שיני שום, שמן.

◀מה עושים -
א. מרתיחים מים בסיר גדול, ממליחים אותם, ומבשלים את תפו"א ל5 דקות (לאחר שנשטפו היטב).
ב. מחממים תנור ל180 מעלות.
ג. חותכים את הבצל לרצועות, לוקחים תבנית (אלומיניום חד"פ גם תופס👍), משמנים אותה מעט ומניחים את הבצל על התבנית.
ד. כשהתפו"א התרככו מעט (שימו לב לרכך בקטנה❗ לא כמו בפירה), חותכים אותם לחצאים ולהניח על התבנית.
ה. לוקחים קערית, שמים כ-3 כפות שמן, 3 שיני שום חתוכות דק, פפריקה וכמון לפי טעם(גם אחד מהם תופס) ומערבבים היטב. לאחר מכן לוקחים כפית ומפזרים בנדיבות על כל התבנית, ביחד עם מלח ופלפל. מכניסים לתנור לכ20 דקות עד שהכל קריספי.
ו. פורסים את הסטייקים, משמנים אותם במעט שמן, מתבלנים עם מלח ופלפל את שני הצדדים ומניחים על מחבת/מנגל שחוממו מראש.

2. 🍴 דאל (מאכל הודי) עם פירה

◀מה צריך - 200 ג' עדשים שחורים, בקבוק רוטב עגבניות(לא קטשופ!), בצל, ראש שום, קילו/קילו וחצי תפו"א (כמות לבחירתכם), 4 עגבניות, תבלין קארי, פפריקה, גזר, גמבה, שמן.

◀מה עושים -
א. ממלאים סיר עם מים וממליחים אותם. שוטפים את העדשים, ומניחים בסיר(כל העדשים צריכים להיות במים). לבשל עד שמתרככים.
ב. חותכים את הגזר והגמבה דק, מחממים מחבת עם שמן, ומניחים - לערבב היטב.
ג. חותכים דק 4 עגבניות ומוסיפים אותם למחבת ביחד עם שליש כוס מים ומערבבים.
ד. לאחר 4 דקות מוסיפים את רוטב העגבניות. כשמתחיל לבעבע להעביר לאש קטנה.
ה. חותכים בצל וראש שום דק דק, לוקחים מחבת קטנה עם שמן, ומטגנים עד שהם משחירים(ממש מעט לפני שנשרפים).
ו. לאחר שסיננו את המים, לוקחים את העדשים ומוסיפים לרוטב שלנו, ביחד עם 2 כפות קארי, כף פפריקה, כף כמון, מלח ופלפל. מערבבים.
ז. לוקחים את הבצל והשום לאחר שכמעט השחירו ומוסיפים לדאל. לערבב היטב! בסוף טועמים ומוסיפים תבלינים לפי הטעם.

◀הוראות לפירה:
שוטפים ומקלפים את תפו"א. במקביל, חממו סיר מלא במים עם מלח.
מכניסים את תפוחי האדמה למים (לפני שרתחו) מוסיפים עוד מלח, מערבבים. כשהמים רותחים, מנמיכים את האש ומבשלים בין 15-20 דקות. אם ניתן לדקור עם מזלג בקלות את התפו"א, יש לסנן את המים החמים. לאחר סינון המים, מרסקים ומועכים את תפוחי האדמה, מוסיפים מלח, פלפל ומומלץ גם חמאה. לערבב היטב ולטעום.

3. 🍴 פסטה רוזה עם פטריות:

◀מה צריך - פסטה, רוטב עגבניות, שמנת/קרם קוקוס, חמאה, פטריות, 4 עגבניות, בצל, שום.

◀מה עושים -
א. מחממים מחבת עם שמן, חותכים דק את הבצל והשום ומוסיפים אותם. לערבב.
ב. פורסים את הפטריות ומוסיפים. לערבב היטב ולטגן כ3 דקות.
ג. חותכים את העגבניות דק ומוסיפים לתבשיל. יש להוסיף מלח, לערבב טוב ולבשל כמה דקות.
ד. להוסיף את רוטב העגבניות, ביחד עם תבלינים לפי הטעם ולערבב. כשמתחיל לבעבע, להעביר לאש נמוכה.
ה. מוסיפים את השמנת/קרם קוקוס, מוסיפים חמאה ותבלינים לפי הטעם ומערבבים.

◀הוראות לפסטה:
מרתיחים סיר מלא במים עם מלח ומעט מעט שמן. לאחר שהמים רותחים, ניתן להוסיף את הפסטה (המים צריכים להיות רותחים ולכסות לגמרי את הפסטה!). כשהמים רותחים, מנמיכים את האש ומבשלים את הפסטה כ8 דקות. טעמתם והפסטה מוכנה? סננו את המים וזהו!

4. 🍴 אורז עם רוטב מוקפץ

◀מה צריך - רצועות עוף(לא חובה), 2 גמבות, גזר, פטריות, בצל, שום, רוטב סויה, רוטב צ׳ילי מתוק/טריאקי, דבש או סוכר, פפריקה, כורכום, שמן.

◀מה עושים -
א. חותכים דק את הבצל והשום ומוסיפים למחבת חם עם שמן.
ב. חותכים לרצועות את הגמבה והגזר ומוסיפים למחבת. לערבב היטב ולטגן כ3 דקות.
ג. פורסים את הפטריות ומוסיפים למחבת.
לאחר כ5 דקות מעט מים לרכך מעט את הפלפל והגזר.
ד. אם יש עוף - להוסיף את רצועות העוף למחבת, להוסיף מלח, פלפל ודבש/סוכר, ולערבב כל כמה דקות כדי שכל הצדדים בעוף יטוגנו.
ה. מוסיפים סויה, צ׳ילי מתוק/טריאקי, את שאר התבלינים על פי הטעם ומערבבים היטב. לטעום ולהוסיף אם צריך.

◀הוראות לאורז:
מחממים סיר נוסף עם שמן ומוסיפים כוסות אורז בהתאם לכמות האנשים (כוס גדולה=2 אנשים), על כל כוס אורז מוסיפים 2 כוסות מים רותחים(יחס של 1:2, לא לרמות!). מוסיפים מלח ותבלינים ומכסים מיד(מבלי לפתוח ולערבב לכל אורך הבישול). כשהמים מבעבעים יש להעביר לאש נמוכה ולחכות כ 7 דקות עד שכל המים התאדו. לכסות ללא אש 3 דקות נוספות וזהו.

5.🍴 טורטייה עם גוואקמולי וטונה:

◀מה צריך - חבילת טורטיות, 2 אבוקדו, עגבניה, בצל סגול, 2 שיני שום, לימון קטן, פטרוזיליה, טונה, רוטב לבחירתכם (סויה/צ׳ילי מתוק/טריאקי/חמאת בוטנים), תבלינים.

◀מה עושים -
א. מטגנים את השום וחצי מהבצל במחבת.
ב. מוסיפים טונה ומערבבים. לטגן כ3 דקות ביחד.
ג. מוסיפים את הרוטב שבחרתם למחבת, מעט סוכר, תבלינים (פפריקה, צ׳ילי חריף, קארי) מלח ופלפל. לערבב היטב ולטעום.

◀הוראות לגוואקמולי:
חותכים את חצי הבצל, העגבניות והפטרוזיליה דק דק. לאחר מכן, מקלפים את האבוקדו ומועכים אותם בקערה. את כל מה שחתכנו מוסיפים לאבוקדו, ביחד עם לימון סחוט, מלח ופלפל.
*אני באופן אישי מוסיף גם קצת מנגו, מומלץ!

💪טיפים של אלופים💪

✅לטעום לטעום לטעום כל הזמן! ככה נמנעים מפחות מדי או יותר מדי תבלינים.
✅עדיפות להוסיף כל פריט בנפרד ולבשל מעט עד שמוסיפים את הפריט הבא. לדוגמא, קודם כל בצל, ואז שום, ואז גמבה, וכן הלאה.. ככה כל מרכיב מקבל את הטעם של האחרים.
✅לפני שעושים קניות, תבדקו מה יש להוסטל/דירה להציע - יש תנור? גז? מספיק סירים ומחבתות? קצת שמן?

בתיאבון חברים❗